Βιογραφικό

 

Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.  – S. Freud

 

Όλγα Ψωμιάδη

Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία (MA Psychology) στο New York University (NYU) της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., και εξειδίκευση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, ατομική, ομάδας, ζεύγους και οικογένειας, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

Έχω εκπαιδευτεί στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας, ζεύγους και οικογένειας στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας σε 5ετές πρόγραμμα ειδίκευσης. Έχω επίσης πτυχίο στα Οικονομικά από το Wharton School του University of Pennsylvania των Η.Π.Α..

Είμαι Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (www.seps.gr) καθώς και Τακτικό Μέλος και Διδάσκουσα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας (www.elekin.gr). Είμαι επίσης Associate Member του American Psychological Association (APA), Μέλος του International Association for Group Psychotherapy and Group Processes και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο μοντέλο Gordon Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Certified Trainer – Gordon Parent Effectiveness Training). Έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων ψυχολογίας.

Έχω εργαστεί σε διάφορες εταιρείες και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα ως ψυχολόγος / ψυχοθεραπεύτρια. Εξειδικεύομαι στην ατομική και οικογενειακή θεραπεία, στην θεραπεία ζεύγους και στην συμβουλευτική γονέων.

Πραγματοποιώ συνεδρίες και στην αγγλική γλώσσα (bilingual) καθώς και online για όσους ταξιδεύουν συχνά ή βρίσκονται μακριά.

Η προσέγγιση μου

Η προσέγγιση μου στην ψυχοθεραπεία βασίζεται στην ψυχοδυναμική θεώρηση, αλλά ενσωματώνει στοιχεία και από άλλες προσεγγίσεις (γνωσιακή, συστημική) όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η καταλληλότερη θεραπευτική τεχνική για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια, ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες του θεραπευόμενου και τους προσωπικούς του στόχους για την θεραπεία.

Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία είναι μία μορφή εντατικής θεραπείας βασισμένη στις θεωρίες και τις αρχές της ψυχανάλυσης. Μελετά τις ψυχολογικές δυνάμεις που ….

Ψυχοθεραπεία για εφήβους & ενήλικες

Ατομική Θεραπεία

Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ενδεχομένως παρουσιάζουν δυσλειτουργίες σε τομείς της ζωής τους.

Θεραπεία Ζεύγους

Απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να εξετάσουν, να αναλύσουν και να βελτιώσουν την σχέση τους, με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου θεραπευτή.

Ομαδική Θεραπεία

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν θέματα που αφορούν στην αλληλεπίδραση τους με τους άλλους.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού

213 0360 253

opsomiadi@gmail.com

Π. Κυριακού 23, Αμπελόκηποι (πλατεία Μαβίλη), Αθήνα 11521